U petak 3. veljače u Gradskoj knjižnici Samobor predstavljanjem Zbornika Ogranka MH Samobor i nastupom vrhunskih glazbenika i studenata glazbe, članovi Ogranka MH Samobor obilježili su svoj Dan.

Dan Ogranka 2023jpg

 

Uvodno je nazočne pozdravila Mirjana Dimnjaković, ravnateljica Gradske knjižnice Samobor, a potom u ime Ogranka MH Samobor Gordan Črpić, predsjednik Ogranka. Zbornik Ogranka MH Samobor predstavila je urednica Sandra Sinković uz suradnike u novome broju (Zbornik OMH Samobor 2021.): fra Vatroslav Frkin govorio je o inkunabulama u Hrvatskoj, Dragutin Koletić predstavio je udrugu Samoborska vinska cesta koja je 2021. godine proslavila deset godina postojanja, Zlata Andri Galetić prisjetila se vlaka Samoborčeka (udruga Oživljena povijest). O ostalim tekstovima zastupljenima u zborniku govorila je Sandra Sinković, zahvalivši svim autorima i suradnicima. Podsjetimo se, prvi zbornik Ogranka MH Samobor tiskan je 2007. godine, a sadrži podatke koji su se zbivali u 2006. godini ili u prethodnoj povijesti (Zbornik Ogranka MH Samobor 2006.). Njegovo izlaženje potpomognuto je namjenskim sredstvima Grada Samobora i Zagrebačke županije.

U glazbenom dijelu programa nastupili su nagrađivani klarinetist Mihael Paar, profesor savjetnik u Glazbenoj školi Ferde Livadića u Samoboru, klavirist Sven Brajković, profesor i korepetitor u Glazbenoj školi Ferde Livadića u Samoboru,  violist Filip Kojundžić, profesor viole u Glazbenoj školi Ferde Livadića u Samoboru i Rebeka Heaton, studentica 3. godine studija viole na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. 
 

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Ožujak

 

5. 3. 2023.; Vugrinščak; Bitka kod Samobora; sudjelovanje članova Ogranka MH Samobor

 

9. 3. 2023. u 18 sati; kafić Fulir u Samoboru; Samoborske pjesničke večeri

 

 Proljetna seoba ptica (predavanje)

 

Izvještajna skupština Ogranka MH Samobor

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.