U Gradskoj knjižnici Samobor 19. je siječnja održano predstavljanje zbirke pjesama naše sugrađanke, profesorice u miru, Marijane Jaić.

Zbirka pjesama podijeljena je u sedam cjelina: Slova ljuvena, Prijatelju s ljubavlju, U ruci san, U krilu tvome, Izgubljena u boli, Oprosti mi i Pjesnik tišine. Pjesme su pisane standardnim hrvatskim jezikom i dijalektom (kajkavskim).
Marijana Jaić dugogodišnja je članica Ogranka Matice hrvatske u Samoboru, Književnoga odjela. Pjesme su joj redovito objavljivane u zborniku susreta samoborskih pjesnika Pri svetem Mihalu te u poetskom spomenaru Samoborske pjesničke večeri. Do sada su joj, osim ove zbirke pjesama, tiskana prozna djela: Biseri za sjećanje (1990.), Igor Grozni (1997.), Iza oblaka (2010.), Ratnice za ljubav (2021). Dobitnica je Nagrade Dragica Vrbenski za pjesmu Oprosti mi (29. 9. 2007.) (nagrada u kulturi na području Grada Samobora, koju dodjeljuje Ogranak Matice hrvatske u Samoboru za najbolju pjesmu) te Nagrade Grada Samobora za životno djelo (27. 7. 2007.) u znak zahvalnosti za požrtvovni i stručni rad s učenicima u nastavi i izvannastavnim sadržajima, za dar riječi u stihu i proznom stvaralaštvu. Pjesmu Više ih ni uglazbio je (+) Željko Bradić, a izvodi je Vokalni ansambl Samoborke.
Zbirku pjesama „U ruci san“ uredila je Lada Lokmer, a ilustrirala Nevenka Miklenić. Zbirku su, uz autoricu, predstavili Zoran Perović i Kristina Kirschenheuter, a glazbom događaj popratili Maja Klisurić (glas) i Mihael Lehpamer (klavijatura). 

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Rujan 2023.

14. 9. 2023. u 18 sati; Samoborske pjesničke večeri; kafić Fulir, Perkovčeva 9, Samobor

 

21. 9. 2023. u 18:30 sati; izložba radova s 25. žumberačke likovne kolonije, Gradska knjižnica Samobor, Odjel za odrasle, Krležina 9

 

29. 9. 2023. u 18 sati; 32. susreti samoborskih pjesnika Pri svetem Mihalu, crkva sv. Mihalja u Samoboru, Taborec

 

 

  

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.