Na predivnom Žumberku u župi svetog Ivana Krstitelja u Grabru održana je 24. žumberačka likovna kolonija u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Samoboru i Žumberačkog vikarijata.

 

Uz članove Likovnoga odjela Ogranka, na koloniji je sudjelovala i Marina Ivančić, predsjednica Udruge likovnih umjetnika Samobora (ULUS-a). U prekrasnom žumberačkom prirodnom okruženju sudionici kolonije iznjedrili su nove umjetničke radove s motivima Žumberka, žumberačkih običaja i svetaca. Sudjelovali su: Maja Cipek, Đurđica Debogović, Grozdana Korpar, Tatjana Antolin, Milan Kuhar, Blanka Klemar, Maja Šmit, Franjo Jurčin, Zdenka Resar, Marina Ivančić i Snježana Zakanj Radovanić. Pjesme posvećene Žubmerku, rodnom kraju i prirodi čitala je Snježana Zakanj Radovanić, a ugođaju doprinio i Duo MaLa (Maja Cipek i Lada Lokmer). U ime Grada Samobora, pokrovitelja ove značajne manifestacije, koloniji je nazočila gradonačelnica Petra Škrobot. Umjetnički radovi nastali na ovogodišnjoj koloniji bit će izloženi u Gradskoj knjižnici Samobor u rujnu ove godine.

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Lipanj

 

6. 6. 2023. u 19 sati; Samoborske pjesničke večeri; kafić Fulir u Samoboru

 

10. 6. 2023. 25. žumberačka likovna kolonija, Grabar, Žumberak; polazak u 9 sati iz Samobora

 
16. 6. 2023. u 18 sati; Festival Vrazova ljubica (Gost i ona kod Vraza); Galerija Prica u SamoboruSrpanj

 

6. 7. 2023. u 19 sati; Samoborske pjesničke večeri; kafić Fulir u Samoboru


Likovna kolonija u Taru

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.