U Gradskoj knjižnici Samobor održani su 29. samoborski haiku susreti Darko Plažanin. Susreti su započeli glazbenom točkom koju je na klarinetu izvela Lucija Bošković. U ime Gradske knjižnice Samobor pozdravila je ravnateljica Mirjana Dimnjaković. Susrete je vodio Ivo Markulin, zahvalivši svima na dolasku i sudjelovanju.

 

   Haiku susreti 2022. 1 Haiku susreti 2022 10
Milan Žegarac Peharnik prisjetio se Darka Plažanina, idejnoga začetnika Susreta (po kojemu Susreti danas i nose ime) te Marijana Čekolja. Napomenuo je kako je prvi zbornik tiskan tek uz 3. haiku susrete, dok su haikui s prva dva susreta bili objavljeni kao prilozi u samoborskim glasilima. Podsjetio je i na deset strogih pravila haikua kojih se potrebno pridržavati pri pisanju. Ovogodišnjim autorima, sudionicima i gostima zaželio je ugodno druženje i ponovni dolazak u Samobor.
U ime Ogranka Matice hrvatske u Samoboru nazočne je pozdravila Lada Lokmer, zahvalivši Gradskoj knjižnici Samobor na dugogodišnjem gostoprimstvu te Gradu Samoboru i Zagrebačkoj županiji na potpori u provođenju manifestacije, podsjećajući kako su u ovoj, 2022. godini, trebali biti obilježeni 30. susreti, međutim zbog jedne godine u kojoj susrete nije bilo moguće održati zbog korone (2020.), 30. susreti bit će obilježeni u 2023. godini.
U ovogodišnjem haiku zborniku, koji se prigodno tiska uz svake Susrete, zastupljeno je šezdeset i pet haiku pjesnika, od kojih trideseti i četiri iz svijeta (sa šest kontinenata) te trideset i jedan domaći autor. Svojim su se haiku stihovima predstavili: Mihovila Čeperić-Biljan (Rijeka), Ivan Ivančan (Zagreb), Karmen Jurčević (Samobor), Zvonko Jurčević (Samobor),  Nina Kovačić (Zagreb), Tomislav Maretić (Zagreb), Ivo Markulin (Samobor), Vlasta Mažuranić (Samobor), Franjo Ordanić (Oroslavje) i Milan Žegarac Peharnik (Samobor).
 

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Lipanj

 

6. 6. 2023. u 19 sati; Samoborske pjesničke večeri; kafić Fulir u Samoboru

 

10. 6. 2023. 25. žumberačka likovna kolonija, Grabar, Žumberak; polazak u 9 sati iz Samobora

 
16. 6. 2023. u 18 sati; Festival Vrazova ljubica (Gost i ona kod Vraza); Galerija Prica u SamoboruSrpanj

 

6. 7. 2023. u 19 sati; Samoborske pjesničke večeri; kafić Fulir u Samoboru


Likovna kolonija u Taru

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.