U Samoboru 21. travnja 2022. održana je Izborna skupština Ogranka Matice hrvatske u Samoboru. Radnim predsjedništvom predsjedao je Ivan Mužanić, uz članove Sandru Sinković i Želimira Štahana. Izabrano je novo vodstvo Ogranka Matice hrvatske u Samoboru na mandatno razdoblje od četiri godine (2022.-2026.): Gordan Črpić za predsjednika, Sandra Sinković za potpredsjednicu, Lada Lokmer za tajnicu. Za članove Predsjedništva Ogranka izabrani su Gordan Črpić, Ivan Mužanić, Sandra Sinković, Želimir Štahan, Snježana Zakanj Radovanić, Ljiljana Cvetković i Lada Lokmer, a za članove Nadzornog odbora Nada Brglez, Grozdana Korpar i Zvonko Jurčević.

Skupština 1     Skupština 26


Skupštini je nazočila natpolovična većina aktivnih članova te su izbori provedeni u skladu s Pravilima Ogranka Matice hrvatske u Samoboru i Poslovnikom o radu izborne skupštine. Uz članove Ogranka Skupštini su nazočili Miro Gavran, predsjednik Matice hrvatske, Marijo Dominiković, glavni tajnik Matice hrvatske, Petra Škrobot, gradonačelnica Grada Samobora, Petar Burić, zamjenik gradonačelnice Grada Samobora i Domagoj Puš u ime Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Samobora. Ovaj susret možemo, na neki način, smatrati i povijesnim trenutkom za Ogranak Matice hrvatske u Samoboru, jer su po prvi put skupštini zajedno nazočili predsjednik i glavni tajnik Matice hrvatske, odnosno gradonačelnica i zamjenik gradonačelnika Grada Samobora, čime su iskazali svoju podršku radu i djelovanju Ogranka Matice hrvatske u Samoboru.
Ogranak Matice hrvatske u Samoboru ima šest odjela na čija su vodeća mjesta izabrani: Želimir Štahan (Prirodoslovni odjel), Sandra Sinković (Povijesni odjel), Snježana Zakanj Radovanić (Likovni odjel), Zoran Perović (Odjel za kazalište i film), Ljiljana Cvetković (Književni odjel) i Ivan Mužanić (Glazbeni odjel).
Uvodno se okupljenima obratio Miro Gavran, predsjednik Matice hrvatske, potom gradonačelnica Grada Samobora Petra Škrobot, a po održanim izborima nazočnima se obratio i predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Samoboru, Gordan Črpić, zahvalivši svima na dolasku i sudjelovanju, posebno predsjedniku Matice hrvatske, Miri Gavranu, glavnom tajniku Mariju Dominkoviću, gradonačelnici Grada Samobora Petri Škrobot i zamjeniku gradonačelnice Petru Buriću. Najveću zahvalnost predsjednik Črpić izrazio je članovima Ogranka Matice hrvatske u Samoboru, naročito onima koji su prihvatili obnašati funkcije u službi Ogranka, jer nije jednostavno obnašati službu, naročito u trenutcima kada nije sve odrađeno u skladu s očekivanjima, jer je tada isto vidljivo i podložno kritikama, a sve ono dobro je, u pravilu, nevidljivo. Istaknuo je kako je naš grad Samobor poznat po dugogodišnjoj tradiciji uključivanja ljudi u život ovoga grada i davanje dodatnog vlastitog angažmana kojeg su u povijest našega Samobora, između mnogih, utkali: Antun Gustav Matoš, Stanko Vraz, Ferdo Livadić, Ivan Perkovac, Josip Vanjek, Božo Hlastec, Bogumil Toni, Željko Bradić, Ranka Novosel, Joža Prudeus, Darko Plažanin, Miroslav Živković, fra Nikola Vukoja i mnogi, mnogi drugi, koji su za ovaj grad i ovom gradu dali ono nešto više – a tamo gdje se daje ono nešto više (a gdje se ne treba dati) – tu život počinje! U glazbenom dijelu programa nastupila je Lara Rimac. Nakon završetka službenog dijela sjednice uslijedilo je zajedničko druženje članova i gostiju.

 

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Svibanj  
 
22. 5. 2024. u 11 sati; Gradsko groblje Samobor; 34. susreti na Perkovčevom grobu
 
 
Lipanj 
 
7. 6. 2024. u 18 sati, Galerija Prica u Samoboru; Gost(i)ona kod Vraza 
 
13. 6. 2024. u 19 sati; kafić Fulir u Samoboru; Samoborske pjesničke večeri
 
15. 6. 2024., Stojdraga, Žumberak, 26. žumberačka likovna kolonija (polazak u 9 sati iza prostorija Ogranka MH Samobor)
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.