Udruga Ritam misli iz Varaždina pod vodstvom Ljubice Ribić i Milana Novaka po drugi put obilježila je Slovenski dan kulture u sklopu poetsko glazbenog programa "Kava s pjesnikom".

FB_IMG_1644700922639_1.jpg

Ovaj hvale vrijedan projekt pokrenuli su 2021. u doba izolacije i otuđenosti kada su stihove Franca Prešerna govorili Varaždinci, pjesnici i ljubitelji poezije u ulici Franca Prešerna. Ove godine 5. veljače 2022., na bedemima Staroga grada s pogledom na Vrazovu ulicu, održan je drugi po redu program "Na kavu s Vrazom".

U programu su sudjelovali: Tamara Plankar, savjetnica Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu te pjesnici iz Slovenije, Varaždina i Radešića.
Slovenski pjesnik Miroslav Tičar i samoborska pjesnikinja Đurđica Runtas koji utjelovljuju Stanka Vraza i Vrazovu Ljubicu već dugi niz godina na festivalu ljubavne poezije "Vrazova Ljubica" u Samoboru, s radošću su se u istoj ulozi odazvali gostovati i u Varaždinu. Organizatorima projekta uručili su dvije vrijedne knjige "Odjeci Đulabija " i "Zbornik o Stanku Vrazu", a sve prisutne ukratko upoznali s pričom o Vrazu i njegovoj vječnoj ljubavi Julijani Cantilly te ih pozvali da posjete Samobor i uživaju u ljepoti poezije i grada koji će po 33. put oživjeti uspomenu na jednu ljubav koja stihovima diše već skoro dva stoljeća.

Napisala: Đurđica Runtas

 

NAJAVA DOGAĐANJA

 

30. 4. 2024. u 17 sati; Trg kralja Tomislava u Samoboru; Majuš
 
Svibanj  
14. 5. 2024. u 10 sati; prostorije Ogranka MH Samobor, Trg Matice hrvatske 5 u Samoboru; Kviz Lektira
 
16. 5. 2024., kafić Fulir u Samoboru; Samoborske pjesničke večeri
 
Gradsko groblje Samobor; 34. susreti na Perkovčevom grobu
 
Likovna kolonija u Taru
 
Lipanj 
Grabar, Žumberak; 26. žumberačka likovna kolonija
 
7. 6. 2024. u 18 sati, Galerija Prica u Samoboru; Gost(i)ona kod Vraza 
 
13. 6. 2024.; kafić Fulir u Samoboru; Samoborske pjesničke večeri
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.