Ogranak Matice hrvatske u Samoboru predstavlja se, kao i unazad mnogo godina, prigodnom Božićnom izložbom svojih članova i članica Likovnoga odjela.

U predvorju poduzeća Komunalac d.o.o. u Samoboru izloženo je dvadeset i šest radova sedamnaest umjetnika. Radovi su nastali na ovogodišnjim likovnim kolonijama u Grabru na Žumberku i Starigradu Paklenici.
Uglavnom su zastupljeni motivi idiličnog žumberačkog kraja kao što su pejzaži, crkva sv. Ivana Krstitelja, Slapnica, te motivi morske obale, sunca i borova. Tehnika izražavanja umjetnika je raznolika. Uglavnom je zastupljena tehnika akrilika na platnu, ulja na platnu, zatim olovke te drva i mramora. Svake godine svojim djelima članovi Ogranka MH Samobor žele skrenuti pozornost na ljepotu naše bogate, kulturne i prirodne baštine i na važnost njenog očuvanja. 
Izložba je otvorena do 13. veljače 2022. godine.
                                                                       Snježana Zakanj Radovanić
 
 
                                  Božićna izložba 1        Božićna izložba 2

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Svibanj  
 
22. 5. 2024. u 11 sati; Gradsko groblje Samobor; 34. susreti na Perkovčevom grobu
 
 
Lipanj 
 
7. 6. 2024. u 18 sati, Galerija Prica u Samoboru; Gost(i)ona kod Vraza 
 
13. 6. 2024. u 19 sati; kafić Fulir u Samoboru; Samoborske pjesničke večeri
 
15. 6. 2024., Stojdraga, Žumberak, 26. žumberačka likovna kolonija (polazak u 9 sati iza prostorija Ogranka MH Samobor)
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.