Samoborski su se pjesnici, članice i članovi Ogranka MH Samobor, i ove godine čitanjem ljubavnih stihova pridružili obilježavanju 30. obljetnice Festivala ljubavne poezije „Vrazova Ljubica“, koji se održava u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta u Samoboru. Uz njih su nastupili i pjesnici iz Zagreba, Varaždina i Republike Slovenije. Vrazova Ljubica 2019. 4 Vrazova Ljubica 2019. 2
U ime Grada Samobora nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, uime POU Samobor ravnateljica Jelena Vojvoda, a uime Ogranka MH Samobor potpredsjednica Sandra Sinković.
Julijanu Cantilly, Vrazovu Ljubicu utjelovila je Đurđica Runtas, a Stanka Vraza Miroslav Tičar, slovenski pjesnik. U glazbenom dijelu programa Đurđica Pleše Vujica uz klavirsku pratnju Krešimira Hercega otpjevala je prekrasne pjesme posvećene Samoboru: Samoborske staze, Belo venčanje, Sanoborska Lavica, Šafrun i Našem Sanoboru, za koje su stihove napisali Josip Prudeus, Zoran Perović i Marko Vukasović, a pjesme je uglazbio Krešimir Herceg. Iznenađenje večeri bile su članice udruge Plemićka mladež koje su, uz pomoć publike, otplesale hrvatsko salonsko kolo (ples koji je sredinom 19. st. Nastao u Zagrebu s ciljem očuvanja nacionalnog identiteta, a prvi je puta izveden 27. siječnja 1842. godine u Zagrebu). Na ustupljenim fotografijama zahvaljujemo gospodinu Zlatku Freslu.
 

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Srpanj 2020.
Likovna kolonija Tar
 
Kolovoz 2020.
Večeri vina i pjesme (u organizaciji i suradnji s udrugom Samoborska vinska cesta); Samobor
 
Rujan 2020.
Bakuš Slavagorski (u organizaciji i suradnji s udrugom Bratovština sv. Vinka Slavagora), Slavagora, Samobor
 

29. rujna 2020.; 29. susreti samoborskih pjesnika „Pri Svetem Mihalu“; kapela sv. Mihalja u Samoboru

 
 
Listopad 2020.
Kviz za učenike 4.r.OŠ „Koliko poznajem prošlost svoga grada“; Gradska knjižnica Samobor, Odjel za djecu i mlade
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.